Ramazan svake mame

Sjetih se onih svojih ramazanskih dnevnika od prije koju godinu. Brojala sam proučene džuzeve u toku dana, preukusna nova isprobana jela za iftar, nafila namaze i ibadete i dobra djela. Sada brojim minute koliko sam uspjela odspavati i broj presvučenih pelena. Jutros se omrsila jer sam mislila da ću se srušiti. Nosala svu noć, ninala, smirivala. I to je ibadet znam. Sve znam. Ali eto, nije isto, ni blizu. Nedostajem si stara ja.

zena_vojnik
Who are you impressing?!

4 komentara

  1. Pa doći će opet to vrijeme “stare tebe”, svaki period života ima svoje boje i mirise. Ne opterećuj se previše, djela se vrednuju po namjeri, Hadžera je ušla u povijest trčeći s brijega na brijeg ne bi li ugledala spasa za svoga evlada…

    Majka je institucija.

  2. Tačno znam kako ti je. Sinoć sam legla u pola 1 i probudila se 5 puta do alarma ne zato što hoću nego da vidim što plače, je li se upiškio, ispala cuca i sl. Nekad zamišljam da odlazim od kuće… Kažem im odoh kupiti cigare (a nisam pušač) i lutam ulicama, razmišljam biti ili ne biti, vratiti se ili ne vratiti 😁 Ovaj život je jako lijep, ali fali mi i ono od ranije.

    1. Pa ja mislim da je u redu da nekad čovjeku fali i ono od prije. Ne znači da bismo se sad mijenjale za nešto drugo ili da smo nezadovoljne/nezahvalne, jednostavno ti nedostaje nešto čega nema više, a i to je bilo lijepo.

Komentariši