Uzor u karijeri

Naumpade mi nešto onaj moj serijal koji sam pisala o poslovima, žaleći se sve kako je teži posao od težeg, kakve sam imala probleme i teškoće i kako sam bila umorna i kako bih od umora zaspala čim se dokopam kauča.

Čini mi se, da sam i u rudniku nekad kopala ne bi bilo težeg posla od odgajanja djece. Sad sam isto tako umorna kao onda, samo što kad se dokopam kauča obično jednom ispadne cucla pa se počne derati na sav glas, ili ovaj drugi mora da piški. A težih i osjetljivijih šefova nisam nikad imala. Prije bih barem znala šta sam sve uradila u toku dana. Sad ponekad uradim nešto, ponekad presjedim dan na kauču u pidžami držeći dijete.

A ova djeca su sad nekakva pametna, ne možeš ih ničim prevariti, sve znaju bolje od tebe. Ono što Juul priča ništa ne pali. Sroza ti kuću do temelja, pobaca hranu, isprlja sve što može i onda te zagrli bez razloga i kaže Ja tebe mama sve slušam, jelde?

I onda jedna moja mlada rodica izjavi da sam joj ja uzor, kaže ona bi da se dobro uda i da ne radi ništa. 🤦‍♀️

zena_vojnik
Who are you impressing?!

10 komentara

  1. Ona konta ti nista ne radis, nema blage veze kolko posla je biti mama. Trebas objavljivati slike na instagramu za svaki posao koji uradis kako bi ljudi to znali: Evo dizem cucu koja je pala, evo djete mi u hali, evo rucak mi gotov vrhunski kvalitetan, i tako se to radi 😂 hehe, shalu na stranu, ja mislim da je biti mama najtezi posao, ja ne znam kako vi ostajete u pameti 😀 Ali je zato i najplemenitja uloga mame.

    1. Iskreno, nisam ni ja znala dok me nije snašlo. Sad bih svaki dan išla kod mame da joj stope ljubim.
      A na Instagram svi stavljaju samo zagrljene slike s opisom Moj cijeli 🌏🤣 i super servirani ručak s orhidejama u pozadini. Možda i bolje ne stavljati realnu sliku, niko ne bi više rađao 🤣
      Šalim se 😁

Komentariši