beats by dre cheap

Fragments

Kada smo gledali Žabu u kinu, pola filma sam preplakala. Ja sam u filmu vidjela samo teške scene i duša me je boljela, a on je vidio samo one smiješne i većinu vremena mu je nešto bilo smiješno, dok sam ja pored plakala. To mu je bilo čudno, reče: Pa što plačeš?

Rekoh da to nije ništa, da sam predstavu 100% preplakala jer je puno bolja, i da je mora pogledati. Otići ćemo pogledati i predstavu, zaključih.

Kaže nećemo ako ću toliko plakati. Obećah da ću se pokušati suzdržati.

Odmah sam napravila plan kako ću to sve organizovati. Moramo pogledati i Žabu i U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce. A možda bolje prvo pogledati Umri muški, voli komedije, a ako budemo gledali ove teške s početka, možda više neće htjeti ići. Onda sam dobila i besplatne karte za neke predstave u Sartru. Onda su naišli i neki koncerti na koje moram otići. Sjedili smo u caffeu Sartra kada sam prezentovala svoj plan obilazaka, kada je on preplašeno uzviknuo: Polahko ženska glavo, ne znam jesam li u pozorište otišao jednom ili nijednom u životu. OK, pogledat ćemo sve, ali ne moramo ići 5x mjesečno sad.

Dobro, dobro, evo ide jedna po jedna.

Prvo smo otišli na U Zvorniku.

Obećala sam da neću plakati, jer sam znala da neću moći. Jednostavno sam od šoka mogla samo mirno sjediti i pokušavati normalizovati disanje. Nisam se pomjerila sve vrijeme. Primijetila sam da se on vrpolji, da teško diše i da bi, čini mi se, najradije izašao. Povremeno bi me pogledao u nevjerici i nastavio gledati scenu netremice. Onda se konačno završila i glumci su izašli da se naklone. Dok smo stajali i aplaudirali, vidjela sam da mu je pobjeglo par suza.

Žurila sam na autobus dok mi je pričao kako je to bilo nevjerovatno teško i kako ju je jedva odgledao. Pokušala sam završiti s teškom temom i rekoh ozbiljno odmahujući rukom: Bježi tamo, neću te više nigdje voditi sa sobom, samo plačeš.

Prasnuli smo u smijeh zastajkujući po Titovoj, dok nisam povikala: Požuri, zakasnit ću!

And then he said: Da mogu, sad bih te zagrlio.

Apsolviram na sebi
http://pragmatizam.blogger.ba
14/05/2018 12:01